Gizlilik ve Güvenlik

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN GİZLİLİĞİ VE GÜVENLİĞİ

Sitemize üye olmak için girmiş olduğunuz tüm bilgiler,  3. parti firma veya kişilerle paylaşılmayacaktır.

Sitemiz bazı dönemlerde müşterilerine ve üyelerine kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgiler, promosyon bilgileri gönderebilir. Üyelerimiz bu gibi bilgileri alıp almama konusunda her türlü seçimi üye olurken yapabilir ve sonrasında üye girişi yaptıktan sonra hesap bilgileri bölümünden bu seçim değiştirilebilmektedir.

Üye olurken verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. Üye giriş bilgilerinizi güvenli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir. 

Gizlilik Kuralları, Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim Bilgilendirmesi

Değerli Üye ve Müşterilerimiz;

Gizlilik Kurallarımız, yaptığımız iletişimler, Site Kullanım Şartları ve Kişisel Verilerinizin İşlenmesi ile ilgili uygulamalarımız ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki haklarınız hususunda sizleri bilgilendirmek isteriz.

Şirketimiz Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş. ve www.denmas.com web sitesi ve mobil uygulamasında üye-müşteri bilgilerinin gizliliği, korunması, işlenmesi-kullanımı, ticari elektronik iletişimler ve diğer hususlarda aşağıda esasları belirtilen Gizlilik Kuralları ve Politikası ve Uygulama-Kullanım Şartları geçerlidir.

Kişisel Verilerin Toplanmasındaki Yasal Dayanak

En başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu olmak üzere (KVKK) , 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat , 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hükümler, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür. Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir. Herhalükarda gizliliklerinin korunması için gereken tedbirler alınmak ve kişisel verilerin işlenmesine dair tüm yasal ilkelere uygun olmak üzere; alışveriş, iletişim ve diğer her türlü kişisel olan-olmayan bilgileriniz Şirketimiz Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş. , servis sağlayıcıları-tedarikçileri ve bunların belirleyeceği üçüncü kişiler/kuruluşlar tarafından, aldığınız/ilgilendiğiniz ürünler ile ilgili müşteri hizmetleri, tüketici hakları ve diğer imkanlardan istifade edebilmeniz ve/veya bunlarla ilgili ticari-mali-hukuki sorumluluk ve yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi ve/veya temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla hukuken meşru menfaatler için gereken veya zorunlu olan durumlarda işlenebilecektir. Bu kişisel veriler www.denmas.com hizmetlerinden yararlanabilmeniz adına, açık rızanıza istinaden, işbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecek ve saklanacaktır.

Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş. web sitelerinde (www.denmas.com) üyelik formlarından topladığı bilgileri, söz konusu üyenin haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

Kişisel verilerin Toplanmasında Kullanılan Yöntemler

Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş., müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kişisel bilgilerinizi (ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, sabit telefon numarası, e-posta, cinsiyet, adres, tc kimlik numarası, sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler de dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla kullanıcıyı doğrudan veya dolaylı olarak tanımlamaya yönelik her türlü kişisel bilgi) sizlerden talep etmektedir.

İnternet Sitelerinin Çerezleri Kullanımı

Çerezler; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar ve size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir.

Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş. web sitelerinde (www.denmas.com) “çerezler” yoluyla e-posta adresleri ve üyelik formlarında istediği kişisel bilgilerin haricinde site kullanımı sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş. web sitelerinde (www.denmas.com) ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.


Kişisel verilerin Kullanılma Amaçları

Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş., mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.

Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:

Web sitesi/mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek,
İletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
Mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,
Elektronik (internet/mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
Mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,
Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,
Müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, “müşterilerimizin ilgi alanlarını dikkate alarak” müşterilerimizin İlgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize bilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,
Müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan alışveriş yapan müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,
Anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,
Hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,
Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,
Kişisel Verilerinizin Korunması

Yukarıda belirtilen hususlar , kanunlar , yaptırımlar , gizlilik politikamız ve sorumluluklarımız çerçevesinde verileriniz sizin onayınız olmadan üçüncü kişilere aktarılmamaktadır. Bununla beraber yasal yükümlülüklerimizin gerektirdiği şekliyle ve yasaların sınırladığı şekilde mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile verileriniz paylaşılmaktadır.

Kişisel verileriniz Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş. tarafından web siteleri ve bunların mobil uygulamalarında (www.denmas.com) genel onay ve kabul gören Güvenli Soket Katmanı (SSL) kullanarak alınmakta ve izninize istinaden yine aynı güvenli ortam üzerinden paylaşılmaktadır. İzninize istinaden üçüncü kişilere veri aktarımı sözkonusu olduğu durumlarda her türlü hukuki tedbir alınmaktadır. Kişisel verileri alan üçüncü kişilerin veri koruma politikalarından ve üçüncü kişinin sorumluluğunda meydana gelen ihlallerden Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş. sorumlu değildir.

Kişisel Veriler Kimlerle Paylaşılmaktadır

Kişisel verileriniz, faaliyetlerimiz yürütebilmek amacıyla işbirliği yaptığımız program ortağı kurum ve kuruluşlarla, verilerin saklanması için hizmetlerinden faydalandığımız ,fiziksel server ve/veya bulut hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla, ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda hizmet aldığımız yurtiçi/yurtdışı firmalarla, bankalararası kart merkezi ile, anlaşmalı olduğumuz bankalarla, uluslararası sertifikasyon sahibi ödeme kuruluşlarıyla ve müşteri deneyimini artırmak ve daha iyi hizmet verebilmek amacıyla pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi/yurtdışı çeşitli reklam şirketleri, ajanslar ve anket şirketleriyle ya da yurtiçi/yurtdışı diğer işortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

Üyelerin Kişisel Verilerin Korunması Kanunundan Doğan Hakları

KVKK uyarınca kişisel verilerinizin;

a) işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) işlenmişse bilgi talep etme,

c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

d) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

e) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

f) KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,

g) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

h) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

i) KVKK’ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

Müşteriler/ Üyeler Üye kişisel verilerinin işlenmesi ile ilgili işlemler hakkında Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş.‘ye her zaman başvurabilir ve bilgi alabilir. Bu hususlardaki başvuru ve talepleri yasal azami süreler içinde yerine getirilecek yahut hukuki gerekçesi tarafına açıklanarak kabul edilmeyebilecektir.

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca; onayın geri alındığına ilişkin kayıtlar bu tarihten itibaren 1 yıl; ticari elektronik iletinin içeriği ve gönderiye ilişkin diğer her türlü kayıt ise gerektiğinde ilgili bakanlığa sunulmak üzere 3 yıl saklanacaktır. Süre geçtikten sonra kişisel verileriniz şirketimiz tarafından veya talebiniz üzerine silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

Kişisel Verilerin Güncel ve Doğru Tutulması

Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş.’nin verilerinizi güncel ve doğru tutma yükümlülüğü KVKK 4. Madde uyarınca belirlenmiştir. Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş.’nin bu yükümlülüğünü yerine etirebilmesi için müşterilerimiz ve üyelerimizin doğru ve güncel verlerini paylaşmaları gerekmektedir. Müşterilerimiz ve/ veya üyelerimiz verileriyle ilgili eksik/ hatalı bilgi olduğunu düşündükleri durumda Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş. web sitelerinde ilan edilmiş olan (www.denmas.com) tüm iletişim kanallarından ya da ***müşteri için mail adresi*** mail adresinden ulaşabilir ya da web sitelerine “Hesabım” sayfalarından kendi düzeltmelerini yapabilirler.

Gizlilik Kuralları, Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzninde Yapılacak değişiklikler

Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş. Gizlilik Kuralları, Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzninde her zaman değişiklik yapabilir ve değişiklik web sitelerinde (www.denmas.com) yayınlanması ile yürürlük kazanır. Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş. yaptığı değişiklikler ile ilgili müşteri/üye ‘lerine web siteleri üzerinden bilgilendirme yapacaktır. Değişikliğe istinaden üye/müşteriler her zaman istedikleri güncellemeyi yapabilir ya da yukarıda belitrilen tüm iletişim kanalları vasıtası ile yaptırabilirler.

İletişim İzni

İş bu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası ve İletişim İzni’ni kabul etmekle, bizimle paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve size özel tanıtım, promosyon, reklam, satış, pazarlama, anket ve benzer amaçlı her türlü elektronik iletişimin telefon, kısa mesaj (SMS), e-posta ve benzeri yollarla yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla; toplanmasına, saklanmasına, işlenmesine, kullanılmasına ve Şentürk Giyim Konf. San. Tic. A.Ş.’ninsözleşme ilişkisi içerisinde olduğu ve yukarıda detayları bildirilen üçüncü kişilere aktarımına izin vermiş bulunmaktasınız.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.